Off-page SEO optimalisatie

Off-page optimalisatie gaat over het optimaliseren van externe factoren (dus buiten de website). Deze externe factoren hebben geen directe invloed op het uiterlijk van dewebsite, maar wel direct op de relevantie ervan.​

Off-page optimalisatie richt zich voornamelijk op het creëren van waardevolle backlinks. Google meet de populariteit van websites op basis van inkomende links. Google behandelt het aantal links naar een pagina als een bewijs van de kwaliteit van dewebsite. Let wel op dat kwaliteit nog steeds belangrijker is dan kwantiteit. Als de link naar je website niets met je bedrijf te maken heeft, zal Google opmerken dat de link niet relevant is.

off page seo

Aanmelden bij bedrijfsgidsen

Het aanmelden bij bedrijfsgidsen heeft een positief effect op bekendheid van jouw site en daarmee een positieve linkjuice.

Oyit creëert vanuit RankingCoach een up-to-date lijst met registratiemogelijkheden.

Link building is een belangrijk instrument om de autoriteit en populariteit van een website te vergroten, maar het is daarbij wel van belang dat er externe links komen die van hoge kwaliteit zijn. Dat zijn bijvoorbeeld organische links die op een natuurlijke manier gerealiseerd worden als gevolg van het delen van de inhoud van een website.

Bij off-page optimalisatie in de vorm van organische links is het belangrijk om kwalitatieve inhoud te bieden die waardevol is voor bezoekers en wel zo waardevol dat de content gedeeld wordt via bijvoorbeeld social media. 

Oyit biedt op diverse wijzen links aan voor een optimale link-structuur.

Informatie publiceren

Een van de manieren om de autoriteit van een website te vergroten is door informatie te publiceren en niet alleen op de eigen website, maar bijvoorbeeld ook op forums en weblogs.

Door actief te zijn op een forum wordt na verloop van tijd duidelijk dat er over het onderwerp of thema veel kennis bestaat. De interactie met andere deelnemers op het forum speelt daarbij uiteraard ook een rol. Er kan antwoord worden gegeven op vragen of aan een discussie worden deelgenomen.

Social media activiteiten

Ook actieve deelname op social media kan belangrijk zijn met betrekking tot offpage optimalisatie door op interactieve wijze betrokken te zijn. Op de website kunnen uiteraard social mediaknoppen geplaatst worden, zodat het gemakkelijk wordt voor bezoekers om de inhoud te delen via Facebook, Twitter of Google Plus.

Oyit kan u niet alleen bijstaan bij het opzetten van social media kanalen maar kan u ook helpen met post-schema’s, het posten zelf (eenvoudig of via meervoudige post via bijvoorbeeld Hootsuite) of het opzetten van een soiual media plan.

Social Bookmarking

In alle browsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome) is het mogelijk om bladwijzers aan te maken. Je maakt meestal bladwijzers van pagina’s die je heel leuk vindt of van pagina’s die je vaak bezoekt. Bij Social Bookmarking ken je etiketten toe aan deze bladwijzers en deel je deze op speciale websites hiervoor.

social bookmarking

Oyit, uw SEO specialist